Loonbedrijf M Konijn John Deere

Agrarisch Loonbedrijf M. Konijn b.v.

Het bedrijf is gestart op 1 maart 1966 onder de naam ‘Loonbedrijf Martien Konijn’ aan de Belkmerweg 105 te Sint Maartensvlotbrug. Martien Konijn begon met een gehuurd schuurtje aan het bovengenoemde adres. Bij oprichting bestond het bedrijf slechts uit één David Brown tractor met diverse machines.
Hij begon in de maand maart, dus in een rustige tijd van het jaar. Geen klanten, weinig werk dus Martien moest van zich laten horen. Langzaam maar zeker kreeg het bedrijf steeds meer bekendheid en de eerste klanten werden geworven. In rustige tijden hielp Martien bij de buren op het land met handwerk.

In september 1966 werd de 2e tractor aangekocht. 45 jaar later, zijn dat 35 tractoren. In 1968 kocht Martien een stukje verderop een huis met eigen grond en bouwde daar in de loop van de jaren 2 bedrijfsschuren.

Het ooit als éénmanszaak begonnen bedrijf veranderde op 2 januari 1972 in ‘Agrarisch Loonbedrijf M.Konijn B.V.’.

 

In 1974 werd het huidige pand gekocht van de heer Piet van Duin. Destijds stond daar nog een boeren stolp. Hier werd de eerste schuur met een grootte van 900 m2 gebouwd. Dat was, zeker voor die tijd, een bijzonder grote schuur. In 1978 kwam de 2e schuur van 900 m2 erbij en zo groeide het bedrijf door tot 1999. Nu staat er totaal een schuuroppervlakte van ruim 3500 m2. Daar bevindt zich ook de werkplaats, welke voorzien is van de meest moderne machines voor zowel constructie als reparaties van het machinepark. In de werkplaats zijn 4 monteurs werkzaam.

Op 1 maart 1996 is Martien’s schoonzoon, Vincent van Gijtenbeek, het bedrijf komen versterken. Sinds 2004 is hij tevens mede-eigenaar geworden. Vincent neemt de gehele planning voor zijn rekening.
Vincent is sinds 1999 leermeester, dus het bedrijf heeft nu het predikaat “SOM Erkend Leerbedrijf ”. Jongens met een gevoel voor machines kunnen daarbij binnen het bedrijf, in samenwerking met de school, worden opgeleid.

Het bedrijf is sindsdien verbreed en doorgegroeid en om onze kwaliteit te kunnen waarborgen zijn Arjan de Wit en Martijn Smit doorgegroeid naar degene die het landverhuur en de gewasbescherming regelen.

Ons werkgebied ligt voornamelijk in de Noordkop. In het voorjaar, met name bij het lelieplanten, bestrijkt ons werkgebied heel Nederland, van Friesland tot Limburg en zelfs in Frankrijk. Dit betreft hoofdzakelijk klanten uit de Noordkop, die elders lelies telen.

‘Agrarisch Loonbedrijf M. Konijn B.V.’ is sinds 2006 VKL gecertificeerd en tevens aangesloten bij de branchevereniging CUMELA.